Oefeningen Herinneren en Balans

zonsopgang

Ik lees veel en vooral boeken met mysteries, alchemie, magie en een goede plot. Hieronder uit één van de boeken die ik heb gelezen twee citaten. Twee oefeningen die je kan toepassen om je te herinneren en om snel weer in balans te komen. Ik vind deze oefeningen heel waardevol. Ik sta er zelf regelmatig bij stil en het werkt fantastisch! Als je nooit opgeeft dan kom je waar je wil zijn!
Er staat precies hoe je het kan doen. Probeer het uit en je zal je verbazen hoeveel je je herinnerd.

Liefs Dana
februari 2022

∼uit het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown∼

"Denk na. Herinner je de oplossing van dit probleem.
Herinnering was een truc van boeddhistische filosofen. In plaats van je hersenen te vragen op zoek te gaan naar een oplossing voor een misschien wel onmogelijke uitdaging, vroeg zij haar hersenen om zich de oplossing te herinneren.
De vooronderstelling dat je het antwoord eens had geweten zorgde ervoor dat je ervan uitging dat het antwoord bestond en daarmee werd het verlammende idee van hopeloosheid uitgeschakeld. Het is een trucje om bijvoorbeeld wetenschappelijke vraagstukken op te lossen. Vraagstukken die de meeste mensen als onoplosbaar beschouwden..."
∼uit het boek Het Bernini Mysterie van Dan Brown∼

"Hopi- term voor leven uit balans = Koyaanisqatsi"

"Er zijn altijd oplossingen, bekijk de omgeving opnieuw...
Laat je schouders zakken, ontspan je ogen en adem driemaal diep in.
...Je hartslag gaat langzamer, de spieren verslappen, chaotische paniek in het hoofd verdwijnt. Denk! Laat je gedachten de vrije loop. Wat is er positief aan deze situatie? Wat heb je om mee te werken?..."

Winkelwagen